aKu aDaLah bULat

aKu aDaLah bULat

teRopoNg gOOgLe

Saturday, January 30

selintas lalu news...

Aku ade satu cerita yg nk aku critekn kt BuLat kiTa neh…aku bace online metro td kn…ngah aku “click” aku ter “click” lak kt satu news nie yg wat aku tertarik nk bace…rase nk lempang pn ade sape yg wae hal tu…nk sekeh2 pn ade..tp sape la aku nk wat gitu..kita kan ade undang2…nie bukan aku nk burok2 kn mane2 pihak ataw ape sajer korang nk kate ape yg aku fikir…kalo x caye korang leh la cek news tu kt www.hmetro.com.my/ post date 2010/01/30 ditulis oleh Mohd sabran Md Sani bertajuk kt hmetro on9 tu tertulis “ustaz di cekup separuh bogel”…sHitttt!!!! Ape kejadahnye la jadi gini..hal ni blaku kt area pantai timur dmana ustaz tuw baru amek seorang gulz balik dari sebuah sekolah kat pantai timor gak..gulz tuw berumur 16 tahun,yg ustaz tu x pulak penulis metro bgtaw kt aku mahu pn pembaca..benda berlaku kt ngan sebuah rumah yg x bernombor tetapi pasangan ustaz nie ngan gulz tu dowk masyuk wat sex dlam kereta ustaz tu..kereta kancil lak tu(kot ye pn wat la dlm kereta beso sikit,best gak la guling2 kn) haaa….ape yg aku nk bgtaw kt sini npe skang tp x kesemua tp certain org yg bergelar manusia beriman nie spt mane di label oleh sume mata pandangan org la kn…asal dorang wat benda yg cam gini dowh…aku semak la ngan benda sume nie…x leh ke ko org yg di beri amanat utk membawa & mendiik manusia mnjadi lebih bertamadun & mengajar manusia utk menyimpan bekalan kt dalam kubor nnt tp ko sendiri da wat benda lah maksiat nie…suci hati manusia x mampu utk menilai tp dari suci tanggapan anak2 muda skang bgaimana? Bila nnti ade anak muda yg akan di beri ceramah oleh mane2 penceramah agama,mereka akan memberontak dalam hati mereka,bg mereka & tanggapan mereka “ alaaah…dowang nie tau membebel n ceramah je,tp dorang pn wat gak benda tuw,watpe nk ikot cakap doraang nie,x sume btol”..kebanykan hal skang adalah sebegini..kalo x cye ko g wat research sndri samada benda hal ni btol ataw x sampai ade org kita skang da tadehal ttg psoalan agama…kes camni sedikit sebanyak mempengaruhi masalah dalam penyelesaian..ingat2 lah wahai ustaz2 kt luar tuw…jadi la ustaz yang di hormati bukan utk di maki…selagi lu orang cakap & buat mgikot Q&S aku tabik…tp yang taw ckap jer aku dabik…apa2 pn x sume camtu kan….suku jer dari mereka..tp kate orang kn la…”kerana Nila yang setitik,rosak susu sebelanga”…ermmm…peliharalah kita same2….sekian la yea…

mOre pIcTo "conVo `09"

haaa...nie la antara pict2 yg aku ade dr istiadat konvokesyen Uitm ke-71 yg akan tersemat dalam ingatan aku utk selamanya...!!! gotcha!! berbaloi2... ;D

























aku da konvo 2009!!!!!







25 Oktober 2009 persamaan Istiadat Konvokesyen UiTM Ke-71 sidang ke-15 pada ahad pagi majlis bermula jam 8 pagi aku telah di tabal sebagai alumni UiTM!!! hahahaha...aku happy gler tim tuw sebab aku da berjaya hadapi 3 tahun setengah beserta 2x aku amek short course kt UiTM jengka!! fuh! experience yg akan aku abadi sampai bler2! sue usaha aku da berbalas...aku berjaya tutop semua mulut2 yg berbisik kt blakang aku..aku bkan lg si manusia tanpa ada hala tuju..tapi aku khalifah yg berpegangan utk mencapai sesuatu dengan logik akal & usaha dan bukan hanya kate2 kosong...byk kisah kejayaan aku yg org tataw...ramai penyokong(supporter la kire~hehehehehe) yg stand behind my way lu taw....thanx to my parent..mak abah pasal give me a chance to prove my word and supoort me in financial and prayer all of the years till my graduation $ till now..to all my siblings...kak lia,kak ina,kak lin,yayang@jun tae,eidi & imran my last brader...i also would like to say thanks a lot to my love Nur'ezzah Bte ma'ad@my babylove coz ur supporting me since i in Uitm till now..thanx cayunk!!! muaaxxxxx!!!!!! ngan x lupe gak aku nk wish thanx kt sume kekawan aku yg msing2 sudi ajor aku yg tahap lembap gaban(pandai jgak kn) hahahaha....we together success!!! thanx to all lecturers yg sudi menghalalkan ilmu yg aku amek...tnpa dorang sape la aku...thanx Puan hasnizawati@PA sbb sudi lyan kerenah & problem aku stiap kali pendaftaran subjek! ngehehehehhee.....kpada rakan2 sperjuangan & my bbgulz,my younger sister...chayok!!!! kita wat yg terbaik!! hope success kay...hehehehhehe....salam senyom lebor....;D

my music


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com