aKu aDaLah bULat

aKu aDaLah bULat

teRopoNg gOOgLe

Saturday, October 2

sometimes people make themselves look stupid and moron with using their words.

ini adalah coretan yang bukan dikawal oleh emosi kemarahan meski dari makian,tapi lebih pada pandagan pada mereka yang lebih berfikiran negatif tentang sesuatu! baru tadi aku "log in" ke mukabuku dan seperti biasa kita akan melihat news feed. maka terpampar status sebuah page yang menyatakan "

student sekarang dah naik gred...
baik-baik student dah jadik 'stupid'...
kalau nak berpolitik mesti-lah sokong kerajaan...
makan minum berak cebok semua kerajaan yang sediakan...
...nak apa lagi ? apa lagi yang tak puas hati ? bangang betol student sekarang ni...
(yang dok membangkang-lah...) "

ini aku dapat dari sebuah pages seorang pengguna mukabuku! ya,aku copy ayat status dia dan tiada yang aku tokok tambah dari segala macam ayat dan ini adalah datng dari jari maka yang terlintas dari akal fikiran dia.Maaf sebelum itu aku mahu nyatakan bahawa aku bukanlah dari parti politik samada hala kanan mahupun hala kiri,tapi aku dari parti rakyat yang celik dan mampu melihat parti manakah yang merosakan negara atau parti yang bakal membangunkan bangsa tidak kira mana-mana pihak. Aku bukan dari ahli politik mana-mana dan jika aku pengundi biarlah rahsia,aku mengundi siapa yang aku rasa pemimpin yang dapat menakluk negara dengan saksama dan mengikut syariat seboleh. mengikut kenyataan di atas adalah amat menduka citakan kerana ramai pelajar di Malaysia adalah Melayu dan manusia yang bertanggungjawab ini juga adalah Melayu sepastinya! adakah patut ayat itu yang terkelua melalui fikiran mereka yang terlalu fanatik tentang sebuah politik? Oh! ini amat memeranjatkan kerana mereka sepatutnya untuk menujukan sikap yang positif! Ya,aku sokong kerajaan Malaysia menghalang mahasiswa dan mahasiswi dari mengikut parti politik tapi kenapakah makhluk yang berstatus sebegini di mukabuku seperti di atas masih cetek dan buta matanya? bukan semua pelajar hanyut mengikut politik,sekiranya sokong yang ini dia pandai,sekiranya sokong yang itu "stupid" dilabel! benarkah? kamu pembaca lebih bijak memikirkan pada saya dari manusia seperti dia.sungguh menyedihkan.sungguh memalukan jika ini yang berlaku,apa yang aku mohon ubah lah sikap kepada pandangan positif. sekiranya aku berpeluang untuk bertanya pada dia, bukankah kamu juga dahulu digelar pelajar,dan kamu memangil diri kamu sendiri sebagai "stupid"..? manakah akal mereka yang di beri untuk melihat kebesaran tuhan dari memikirkan tentang hal ini.Tegakkahnlah pancang agama dari kamu berkata-kata kesat,tunjukanlah kewibawaaan kamu untuk mereka yang lain mengundi pada pemimpin yang profesional. Kerana makhluk seperti inilah kerajaan mendapat kata-kata sinis dan cacian.Dia sudah mengalahkan pihak yang bertanding sedangkan dia hanya diminta untuk bertanding kata di dalam bilik sudah pasti dan hanya menekan papan kekunci. Kadangkala dia lebih bodoh dilihat dari segala aspek. semoga dia terbuka minda untuk berubah hendaknya.amin..-kecewa dan amat memalukan-

No comments:

Post a Comment

my music


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com