aKu aDaLah bULat

aKu aDaLah bULat

teRopoNg gOOgLe

Monday, September 14

indonesia vs malaysia???

hari nie aku nk story siket ttg apa yg skang duk hangat kt media ttg kenyataan rakyat indonesia mngenai malaysia negaraku yg tercinta...amat memeranjatkan dan mengecewakan ape yg da berlaku...rakyat indonesia membangkit kan isu yg tdak patut dorang perlu katekan..ade ke patut orang indon kate kita yg budaya malaysia nie byk curik atau copy budaya dari dorang? patut ke x patut..aku tgok berita ngan surat kabo pnye la menyirap bila kita orang malaysia yg g volunteer utk bg sumbangan dan pertolongan dan jasa baik yg orang kita buat tp dipersembahkan tarian atau persilatan yg dorang bagi nama persediaan utk bertempur dgan malaysia! hampeh! ape x cukup lg ke apa yg kit da watkan utk tolong dorang dgan ape yg da jadi..tsunami dulu dorang x pk ker? ekonomi paling terbesar penah kita tolong..kita bagi dorang masuk malaysia utk dorang ade pluang kerja yang lebih bak sampai org kita pn xde pkejaan sbb sume dorang da sentil kn orng indon..pastu ada hati minta naik kan gaji sampai RM800 utk jd pmbantu umah lak tu..kalo kt endon tu da tahap pgawai beb..kalo diluluskan pasni makin blambak la org dorang kt malasia neh samapai leh wat kg agaknye...lame2 malaysia nye nama tukar jadi malaydonsia...!!! agak2 la bai da bg kesenagan yg korg pn x dpat kt indonesia kt sini tuhan da bagi kt korang..tu pun nk demand lebey..da bg jd pgasuh habeh ko wrestling anak majikan tu,.bg jg umah habeh kaum kerabat korang ko bawak masuk umah tuan tu,pakwe pn ade yg dorang bawak tido skali,tu pn kami x kecoh2 la...jgan blagak yg kate xde korang xde de KLCC,kalo xde KLCC xde nye korang dapat gaji dari binaan tu,nk harapkan indonesia buat mgkin jadi la kan,tp kturunan ke 80 korang pn blum tentu merasa wat tower tu..kire ok la kami bg chance tuk korang secara x langsung terlibat dalam usaha pembinaan tu beb! ade hati ti perussuh buluh runcing kt indon bkan kamin wat sekatan jalanan cek pengenalan orang kita kononnya tp hampeh dorang x jumpe dalam operasi selama 30 minit tu,tp kalo kt malaysia aku rase x sampai 3 saat kite kuar rumah da nampak makhluk yg bergelar indon neh bersepah2...jgan kate nk check pasport,tah ade tah idak agaknya..tu pon nk kecah lg..len kali nk tuduh tu check la info,kn discovery channel da kate dorang silap,ni la pdahnye kalo x reti nk bace sekabo ngan open intenet,ko men john jer tuduh2...siap bakar bendera aku tatahan tu...dlu time kt stadium shah alam korang pown wat gak,x pasal2 kene pijak,cube la ko bako kt sini,silap2 ko2 skali terbakar,org x penah wat pown kt bendera kbanggaan ko tu,ni ko sibok hal len,g majukan negara tu dlu dari ko sibok ngan tarian pandet yg ko nk pertahankan tu..kami x heran pon la tarian tuw..x gayat nk amek budaya ko tu...egt la rakyat2 kamu dan kamu yg terbace ni pun mgkin kt malaysia cari rezki,jd jgn cube nk ugut2 malaysia yeah...on time sume rakyat tu kene anta pulang...okay? ko faham x ape aku tulis nie..ke ko mmg x reti bace blog? haduih! malaysia ni da byk blembut kay..tlg la bersyukur...chow! hidup malaysia!

No comments:

Post a Comment

my music


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com